Worstelen

Worstelen is een vecht-/krachtsport waarbij niet geslagen of geschopt mag worden, men tracht de tegenstander door gereglementeerde grepen zover te brengen dat hij met beide schouders tegelijk de grond raakt.

Sambo

Sambo (Russisch: самбо) is een van origine Russische vechtsport die valt te omschrijven als een Russische vorm van judo, waarbij in de variant combat-sambo stoten en trappen zijn toegestaan.

Fitness

Met Fitness wordt bedoeld het geheel van sporten en activiteiten die bedreven worden in sportscholen/fitnesscentra. Uiteraard kan men ook thuis trainen indien men voldoende kennis heeft. Dit kan met eenvoudige apparaten. Er zijn niet altijd apparaten nodig om fitness te beoefenen.

Conditie

Lichamelijke conditie bepaalt hoe fit iemand is. Hiermee wordt vaak het fysieke uithoudingsvermogen van iemand, met name de mogelijkheid om intensieve inspanningen lang vol te houden bedoeld. In een iets ruimere zin worden ook kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, lenigheid (soepelheid) en coördinatie van de spieren beschouwd.