Haltergrepen

klik op deze link om de Haltergrepen in PDF te lezen: 3e Haltergrepen van 2019

Je leest de 3e Haltergrepen van 2019

Wist je dat…

….de vereniging nog steeds op zoek is naar een secretaris? Lijkt het je leuk, neem dan contact op met het bestuur.

….je bij de Halter nu ook zo’n mooi club T-Shirt voor €15,00 of een Halter badhanddoek voor €12,50 kan bestellen?

foto tshirt . foto badhanddoek

Worstelen/sambo

Op zaterdag 13 april hebben onze jeugdleden Mauro, Karsten, Pep en Georgino meegedaan aan het stoeitoernooi bij Hercules Amsterdam. Georgino, Pep en Mauro werden 3e, Karsten werd 2e.   Prima gedaan jongens!!!

Algemene ledenvergadering

Op 12 april was de 109e jaarlijkse ledenvergadering. Ben Maas heeft afscheid genomen als secretaris. Helaas heeft niemand zich aangemeld om deze functie over te nemen. Cynthia zal tijdelijk inspringen om ons uit de brand te helpen. Er is een lichte toename van Sambo- en jeugdleden, waar we erg blij mee zijn.

In verband met verhoging van de energiekosten is er afgesproken dat de contributie voor algemene leden en senioren met € 1,00 verhoogd wordt. In de andere bedragen vinden geen wijzigingen plaats.

De nieuwe contributie per wordt dan:

Algemene leden € 8,00 per kwartaal

Senioren € 35,00 per kwartaal

 

Oproep voor vrijwilligers

Om de kosten zo laag mogelijk te houden wordt er veel werk verzet door de vrijwilligersploeg. Voor de komende zomer moet er veel aan het pand geschilderd worden. Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken. Wil je deel uitmaken van deze geweldige en gezellige ploeg, neem dan contact op met de bouwcommissie.

Oud ijzer

Heeft u oud ijzer of andere bouwmaterialen over? Op dinsdag is onze bouwploeg de hele dag aanwezig om dit in ontvangst te nemen.

Activiteiten bij de Halter:

Op 13 april was er een paasbingo bij de Halter. Er waren 20 deelnemers en het is een leuke avond geworden. De familie Bras had alles weer goed verzorg en er waren leuke prijzen te winnen.

Op vrijdag 5 juli is het slaapfeest voor de jeugd. We hopen op mooi weer, zodat we leuke buitenactiviteiten kunnen doen.

Tijdens de zomervakantie zijn er beperkte groepstrainingen. Dit zal door de trainers tijdens de trainingen medegedeeld worden.

 

Gezicht van de vereniging

foto Ton Klitsie

Ton Klitsie, senior lid

Wanneer ben je lid geworden van de Halter?

Dat moet ongeveer in 1973 zijn geweest. Tussendoor ben ik één jaar geen lid geweest, omdat ik toen op zee zat.

Hoe heb je de vereniging leren kennen?

Ik las veel van Godfried Bomans en hij schreef leuke stukjes over de worstelsport. Dat vond ik inspirerend en werd toen nieuwsgierig naar het worstelen. Vervolgens heb Ik toen uitgezocht of er in de Zaanstreek een verenging was. Dat was de Halter en die was toen nog in de havenschool gevestigd. Ik ben op de fiets gestapt en ben gaan kijken en lid geworden.

Wat heb je gedaan bij de vereniging?

Vooral worstelen, maar ook feestactiviteiten georganiseerd, zoals klaverjassen. Hiervoor heb ik toen de spullen van Ton Hörchner overgenomen.

Indien nodig verleen ik hand- en spandiensten  voor de vereniging. In hoogtijdagen heeft een keer de worstelmat op de eerste verdieping van mijn bedrijfspand gelegen, zodat de worstelaars de hele zomer door konden trainen.

Heb je nog andere hobby’s?

Ik ben lid van een cactusvereniging en kweek vetplanten en cactussen. Vroeger had ik de Opel Kadett club, deze was gevestigd in mijn bedrijfspand en hier had ik op een gegeven moment veel leden.

Heb je een wens?

Ik hoop dat de worstelsport weer in de lift komt, want het zou erg jammer zijn als deze mooie sport verloren gaat.

 

Onderstaand staan de vorige uitgaven van Haltergrepen:

 

Een reactie

  1. Pingback: Digitale Haltergrepen - De Halter Zaandam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>