Haltergrepen

klik op deze link om de Haltergrepen in PDF te lezen:2e Haltergrepen van 2020

Je leest de 2e Haltergrepen van 2020

Belangrijk!!! Activiteiten bij de Halter:

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn wij genoodzaakt activiteiten op te schorten. Het clubgebouw is zeker tot 7 april gesloten. De algemene ledenvergadering zal tot nader orde niet doorgaan. Hopelijk kunnen we daarna snel weer onze bezigheden oppakken. We zullen zoveel mogelijk bekendmaken via de website of groepsapp. Voor de Haltergroepsapp kan je je aanmelden bij de penningmeester (wel je 06 nummer vermelden) Het bestuur zal zich later beraden over eventuele compensatie.

Wist je dat…

…. opzeggen van je lidmaatschap alleen schriftelijk of via de mail kan.

….de vereniging nog steeds op zoek is naar een secretaris? Lijkt het je leuk, neem dan contact op met het bestuur.

….je bij de Halter nu ook zo’n mooi club T-Shirt voor €15,00 of een Halter badhanddoek voor €12,50 kan bestellen?

foto tshirtfoto badhanddoek 

Mededeling
Graag wil ik iedereen erop attenderen dat sinds de vorige jaarvergadering de contributie voor senioren € 35,00 is geworden. Indien je dit automatisch overmaakt zou je dit bedrag dan aan willen passen? Er zijn nog diverse mensen die steevast € 34,00 betalen.

Overlijden Hen Nieuwpoort
In december jl. ontdekte ik in de krant bij de overlijdensberichten dat een oud lid ons heeft verlaten. Hendrik Pieter Nieuwpoort en zoals de “oude” garde hem kende als “Hen”. Hen was een markante man die zich vele jaren vol overgave inzette voor het succesvolle worstelteam en met regelmaat worstellessen gaf. Daarnaast was zijn echtgenote Nel, die helaas veel te vroeg overleed, vele jaren in een turbulente tijd die we als vereniging doormaakte secretaris van de Halter. Wij wensen de familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte met dit verlies. Wij zullen Hen in ieder geval niet vergeten.
Eric van Duuren, voorzitter De Halter

Oproep!!!
Wil iedereen er op letten dat bij vertrek uit het clubgebouw de ramen en deuren gesloten zijn en de lichten uit zijn? Regelmatig merken we dat er nog licht brand of dat er een raam open blijft staan.

Een stukje geschiedenis
Onlangs werd ik gebeld door een mevrouw uit Koog aan de Zaan met de vraag of ik geïnteresseerd was in wat oude documenten van de Halter die ze op zolder bij haar opa had gevonden. Uiteraard was mijn antwoord ja en al gauw was het kleine archiefje uit de jaren 20en 30 in mijn bezit. Het betrof echter niet De Halter, maar Z.A.C. Sandöw opgericht op 7 augustus 1916 en die in de jaren 70 werd opgeheven. Via ons erelid Fok Binsbergen hebben wij nog een deel van ons haltermateriaal in bruikleen van de destijds opgeheven vereniging. De programmaboekjes van worstelwedstrijden van 1922 en 1925 geven een geweldige kijk op hoe destijds de sport werd beoefend. Namen van verenigingen zoals: De Halter Amsterdam, KDO Amsterdam, DOK Beverwijk, Ursus Amsterdam, Archilles Wormerveer en nog veel meer bestaan al lang niet meer. De kampioenswedstijd en “Nederlaag” toernooi werden gehouden in Café Prins Hendrik
op de Prins Hendrikkade 31 (later genoemd Thalia) met na afloop Bal. Ook de brief van Hercules Amsterdam van 3 november 1932 geeft een goede beeld hoe het toen was. De secretaris van Hercules berichtte dat de clubkas bijna leeg was en dat het inschrijfgeld voor de wedstrijd zeer bezwaarlijk was. Daarnaast waren er veel leden al geruime tijd werkeloos en waren zodoende niet in staat om het reisgeld naar Zaandam te betalen. Ondertussen bestaat onze vereniging De Halter dit jaar al 110 jaar als één van de weinig overgebleven krachtsport- en worstelverenigingen in Nederland, maar gelukkig nog vitaal en levend.
Eric van Duuren, voorzitter

Oude afbeelding ZAC de Halter ZAC Sandow

Onderstaand staan de vorige uitgaven van Haltergrepen:

 

Een reactie

  1. Pingback: Digitale Haltergrepen - De Halter Zaandam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.